Skip to content

Vargen – Easter Soul

13 oktober

Info

13:e oktober släpps den bluesigt rockiga Easter Soul från den svenska singer-songwritern och Bob Dylan-tolkaren Vargen! En låt om att motvilligt ta en för hela laget, dra på sig offerkoftan eller bli syndabocken.

Foto: Simon Lautrup
Foto: Simon Lautrup

Vargen har gång på gång visat upp sin förmåga att genomsyra sin musik med vackra nyanser av både glädje och melankoli. Med hyllade tolkningar av Bob Dylan (på både svenska och engelska) och den svenska poeten Dan Andersson har han blivit ett etablerat namn på den svenska singer-songwriter scenen.

Easter Soul handlar om att motvilligt ta en för hela laget, dra på sig offerkoftan, bli syndabocken och att vilja säga att man inte är en frälsare för det finns ingen frälsning att vänta. Bakom artistnamnet döljer sig Reine Johansson, en konstnär med rötter inom rock- och punkscenen, som berättar här om inspirationen bakom Easter Soul:

Människor har i alla tider letat efter tecken, budskap och svar från något eller någon på att det finns en bättre tillvaro i detta eller nästa liv eller trott på att någon form av förlösning ska komma, genom jordens undergång, revolution eller frälsning. 

Det kan gå överstyr så som det till exempel gjorde när Charles Manson tolkade dolda budskap i Beatles, som han såg som apokalypsens fyra ryttare, vita album om att han och hans anhängare hade rätt och skyldighet att mörda rika.

Easter Soul är sista singeln från Vargens självbetitlade album där han genom 9 låtar bjuder lyssnaren på pärlor likt den Nick Cave-aktiga The Bullfighter och Them Cats – som gästas av den svenska gitarrlegenden Jojje Wadenius. Albumet släpps 10 november. 

Kommande spelningar

13 oktober: Falkenbergs Teater
3 november: Dramalogen, Halmstad

Lyssna

Credits

Skriven av: Reine Johansson
Studio: Recordia, Varberg, Sweden
Producerat och mixat av: Fredrik Larnemo
Master av: Thomas Eberger, Stockholm Mastering
Art Direction: Reine Johansson
Skivbolag: Vargen Records
Distribution: Border Music / Redeye
Släppdag: 13:e oktober 2023
ISRC: SE5DK2300204

Social

Kontakt

Kniven PR – Ísak Ásgeirsson
Presskontakt
isak@knivenpr.se
+46 708 619 764