Skip to content

Sisters Of Invention – Sisterhood

Distinkta och solida melodier över medryckande rytmer utkristalliserat i en skinande glans.

Info

Få har lyckas pussla samman intrikat jazz och inbjudande pop så sömlöst som Sisters of Invention

Foto: Jens Gustafsson
Foto: Jens Gustafsson

De två systrarna Malin och Karolina Almgren har med sin otvivelaktiga samspelthet lyckats ta de båda genrerna och låtit se dem som någonting att dualistiskt pendla mellan – de är aldrig mitt emellan dem, alltid både och. Mentaliteten av att låta svävande och avslappnat, i ständig full kontroll, belönades 2017 med titeln “årets grupp” i Sveriges Radios pris Jazzkatten. Även var för sig har de satt guldkant hos andra, bland annat med Henning och Fanny Gunnarsson Quartet.

Sedan debutalbumet Navigating har systerduon mer och mer utvecklat en utpräglad känsla för vad som är Sisters of Invention. Distinkta och solida melodier över medryckande rytmer har varit ett ständigt mantra, och på Sisterhood är det utkristalliserat i en skinande glans. Öppningsspåret Heartache bjuder på kreativ stämsång, och briljerar med studsande trumkomp och smäktande saxofonpartier.

Även fast materialet står på egna stadiga ben, är produktionsvärdet på Sign och Losing My Mind guld värt – med både ekande vindspel och subtila syntdetaljer finns wow-faktorn alltid nära till hands. I vetskapen om att duon framför alla instrument på egen hand är det extra slående när allting smälter samman i en delikat väv.

Sisterhood finns ute för allmänheten via familjeskivbolaget Oh Yeah Records, gick bara att hitta digitalt under ett tags tid, men nu finns det även som vinyl och CD. 

Spelningar

17 sep – Nefertiti, Göteborg
27 sep – Öbacka Jazz & Blues, Härnösand
28 sep – Umeå Jazzstudio, Umeå
5 okt – Victoriateatern, Malmö

Lyssna

Credits

Text och musik av: Malin & Karolina Almgren
Producerad av: Sisters of Invention & Gula Studion

Skivbolag: Oh Yeah Records
Omslag: Jens Gustafsson

Social

Kontakt

Kniven PR – John Jonsén
Presskontakt
john@knivenpr.se

Video

OYRPROFILBILD