Skip to content

Moby / always centered at night

Moby (photo Travis Schneider)

Med sitt nya skivbolag strävar Moby efter att skapa någonting kompromisslöst – att göra emotionell och atmosfärisk musik, med rum för att utveckla det vackra i den.

Med denna målsättning debuterade bolaget tidigare i år med singeln “Medusa”, ett samarbete mellan Moby och den Grammy-nominerade artisten och Doja Cat-samarbetspartnern Aynzli Jones. På det andra släppet sänktes takten och stämningen höjdes på den underbara “an air”. Den experimentella och New York baserade musikern serpentwithfeet (alias Josiah White) gästar här med sin silkeslena neo-soul-inspirerade röst.

Always centered at night siktar inte på att nå en miljard streams på Spotify. Det finns ett underliggande syfte förankrat i skivbolagets DNA som baseras på Mobys stora förakt för vad han kallar: “Vår rådande, rädslostyrda, algoritmbaserade kultur”. Always centered at night kommer att bli ett nytt sorts skivbolag som aktivt kommer ta avstånd från det synsättet, helt och hållet.

Moby är en flerfaldigt prisbelönt sångare med flertalet platinumsålda album, utöver sitt arbete som låtskrivare, producent, författare och djurrättsaktivist.

Fotograf: Travis Schneider
Skivbolag: always centered at night