Skip to content

KATTHEM

KATTHEM (foto Greta María Ásgeirsdóttir)

KATTHEM består av fyra hemmagjorda multiinstrumentalister som har flytande roller i bandet. Soundet är lika melodiöst som skitigt och texterna rymmer både humor, allvar och en barnsligt trotsig attityd. 2020 släpper bandet ny musik för fösta gången sedan 10- talet och ni kan vänta er indiepunk med influenser av western, jazz och stonerrock.

Deras debutalbum ”Vackra lögnerskor” anspelar på idén om den förföriska kvinnan som sedan visar sig vara en bedragare. Hon blir nedknuffad från piedestalen eftersom hon inte är perfekt. Detta är en bild som bandet inspirerats av.

Albumet skildrar olika skurkar som mördar sina svekfulla älskare, flyr slagfält och lajvar mediamän i Nyhetsmorgon. Tillsammans blir de Vackra Lögnerskor. Albumet består rent tematiskt av samhällskritik blandat med djupt personliga erfarenheter av livet. Skaparprocessen har tagit lång tid och bandmedlemmarna har hunnit gå igenom depressioner och krossade hjärtan, varit förbannade och hoppfulla. Spåren utgör alltså ett brett känslospektrum.

Fotograf: Greta María Ásgeirsdóttir
Skivbolag: Welfare Sounds & Records